Εποχή αλλαγών

Η άνοιξη μας υπενθυμίζει τη σημαντικότητα της υγείας, της διατροφής και της ομορφιάς μας.



Προστασία
Ο ήλιος είναι ζωογόνος δύναμη για τον άνθρωπο, τα ζώα και όλη τη φύση, αλλά παράλληλα μπορεί να αποδειχθεί και πολύ επικίνδυνος. Η επίπτωση της υπερβολικής, χωρίς προστασία, έκθεση σε αυτόν είναι οι ελεύθερες ρίζες που επικάθονται στο δέρμα διαταράσσοντας την ισορροπία του με αποτέλεσμα να προκαλούνται, μεταξύ άλλων, πανάδες, κηλίδες, αφυδάτωση, πρόωρη γήρανση με λεπτές ρυτίδες και μελάνωμα. Στη χώρα μας το καλοκαίρι αποτελεί μια παρατεταμένη περίοδο που συνιστά ιδιαίτερη προσοχή:

-Επιλέγουμε αντηλιακά καινοτόμα προϊόντα ευρέος φάσματος για ακτινοβολία UVA, UVB,UVC με εξατομικευμένες συνθέσεις σύμφωνα με τον φωτότυπο του δέρματός μας: α) λευκό δέρμα, δείκτη προστασίας 50, β) σταράτο δέρμα, δείκτη προστασίας 30.
-Την άνοιξη, όταν ο ήλιος δεν είναι έντονος, προτιμάμε αντηλιακό με μικρότερο δείκτη προστασίας ή μια κρέμα με χρώμα και δείκτη.
-Στη θάλασσα το αντηλιακό πρέπει να ανανεώνεται ανά δύο ώρες, καθώς η έντονη εφίδρωση το απομακρύνει.
-Ο ψεκασμός με ένα ενυδατικό σπρέι ενισχύει την ασπίδα προστασίας του προσώπου. Ένα ντους με άφθονο νερό στο σώμα ξεκουράζει και ανακουφίζει από το κάψιμο.
-Για προστασία του δέρματος, αλλά και για το επιθυμητό ηλιοκαμένο χρώμα, αρχικά ενδείκνυται αντηλιακή λοσιόν ανάλογη με το φωτότυπο της επιδερμίδας, ενώ σταδιακά μπορούμε να εφαρμόζουμε αντηλιακό με μικρότερο δείκτη ή και λάδι, πάντα όμως με προστασία.
-Δεν παραλείπουμε τα μάτια κατά την εφαρμογή των εξειδικευμένων προϊόντων προστασίας.
-Απαραίτητο είναι ένα lip balm για τα χείλη μας, καθώς διαθέτουν λεπτό δέρμα με πολλά αιμοφόρα αγγεία.
-Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα από τον ήλιο. Η εφαρμογή ενός αντηλιακού σπρέι, πριν και μετά τον ήλιο, τα εμποδίζει από το να γίνουν θαμπά, αδύνατα, άχρωμα. Το καλοκαίρι συνίσταται και λιγότερη χρήση σεσουάρ.


Ομορφιά
Ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας είναι ο ύπνος και ιδιαίτερα το διάστημα 11 μ.μ. έως 2 π.μ. είναι οι ώρες ομορφιάς. Τότε είναι που οι ορμόνες μας εξισορροπούνται και το δέρμα αναπληρώνει μέρος των αναγκών του. Ορισμένα ακόμη σημαντικά μυστικά εγγυώνται τη λαμπερή μας εμφάνιση:

-Ένα γαλάκτωμα με ελαφριά υφή απομακρύνει από το πρόσωπο τη σκόνη και τους ρύπους του περιβάλλοντος, μια τονωτική λοσιόν χαρίζει σφριγηλότητα και λάμψη, ενώ η χρήση μιας καλής ενυδατικής κρέμας συγκρατεί την υγρασία.
ορός επανόρθωσης αποκαθιστά τις φθορές του ήλιου. Κατόπιν, εφαρμόζουμε μια πλούσια μάσκα ή μια καλή κρέμα αποκατάστασης.
-Η εφαρμογή ενός αντιφλογιστικού προϊόντος με κατευναστικούς παράγοντες και υαλουρονικό οξύ θα ανακουφίσει την επιδερμίδα από το κάψιμο του ήλιου χαρίζοντας ευεξία και λάμψη.
-Ένα σωστά διαμορφωμένο διαιτολόγιο πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα σε όλες τις ομάδες τροφίμων αποφεύγοντας τα λιπαρά προϊόντα. Οι χυμοί, τα άφθονα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύτιμοι σύμμαχοί μας θωρακίζοντας τον οργανισμό μας με ιχνοστοιχεία και βιταμίνη C (θεμελιώδες στοιχείο στη δομή των χόνδρων, τενόντων, συνδέσμων, οστών και αιμοφόρων αγγείων).
Και μην ξεχνάτε το χαμόγελο. Ας το δώσουμε απλόχερα στους γύρω μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Το χαμόγελο απελευθερώνει τις ενδορφίνες στον εγκέφαλό μας, ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

TIP
Προσοχή στις απομιμήσεις που διατίθενται έναντι χρημάτων στο δρόμο από πλανόδιους πωλητές κλπ. Για να αισθάνεστε ασφαλείς, επιλέγετε μόνο αυθεντικά προϊόντα από επώνυμα καταστήματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις